Tatin de poma amb crema anglesa

Un pastís clàssic, ràpid de fer i boníssim.

Aprofitant que m’he comprat una paella nova i que es pot posar al forn, he fet aquest pastís que ens agrada tant. He adaptat la recepta del Jamie Oliver del llibre Las escapadas de Jamie.

_DSC9304

Ingredients

  • 4 o 5 pomes
  • 100 de sucre
  • 1 beina de vainilla
  • 100 ml de cointreau
  • 50 g de mantega
  • pasta de full

Crema anglesa

  • 3 rovells
  • 1/2 litre de llet
  • 125 g de sucre
  • un tros de canyella o vainilla

Primer prepararem la crema anglesa, que és l’acompanyament del pastís. Si en voleu prescindir o voleu treballar menys, també el podeu acompanyar de gelat de vainilla, que també hi queda molt bo.

Per fer la crema, posem a escalfar la llet amb canyella o vainilla perquè s’aromatitzi. En un cassó a part, batem molt bé els rovells amb el sucre fins que quedin blanquinosos. Després hi afegim la llet i remenem molt bé. Ho posem al foc fins que arrenqui el bull i ho traiem. No l’hem de deixar bullir. Aboquem la crema en un altre recipient perquè es refredi però no la remenem.

Escalfem el forn a 200 ºC. Pelem les pomes, les partim per la meitat i els traiem el cor. Podeu fer servir les pomes que més us agradin o barrejar varietats. Jo he fet servir pomes Fuji.

En una paella que sigui fonda i pugui anar al forn, posem el sucre, el cointreau, les llavors de vainilla i la també la beina. Deixem que el sucre es torri una mica, no gaire, i  hi afegim els trossos de poma. Els anem tombant i deixant coure uns cinc minuts. Després, hi afegim la mantega a daus i tot seguit ho tapem amb la pasta de full. Amb una cullera l’anem ficant per la vora de la paella, sense tocar-la amb les mans perquè hi ha el caramel i ens podem cremar molt. Posem la paella al forn i ho deixem coure uns 30 minuts fins que la pasta sigui daurada i veiem que es mou perquè el suc que s’ha fet a dins bull. Tombem el pastís sobre un plat ben gros amb molt de compte i molt ràpid per no cremar-nos.

_DSC9321

Servim el pastís quan encara és calent amb la crema a part perquè se n’hi posi qui vulgui.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *